Skip to content

Microdermabraziune

De mai bine de zece ani, microdermabraziunea a cucerit tot mai multi adepti, devenind foarte populara. Deseori sunt intrebata in ce consta si cat de eficienta poate fi.

Ce este microdermabraziunea?

Microdermabraziunea este o procedura cosmetica non invaziva de indepartare mecanica a stratului superficial al pielii, cunoscut sub denumirea de stratum corneum (alcatuit din celule moarte) in scopul imbunatatirii aspectului si texturii pielii.

Daca este efectuata corect, microdermabraziunea reprezinta o modalitate sigura, usoara si eficienta de exfoliere si stimulare a procesului de regenerare celulara, marind in acelasi timp permeabilitatea pielii cu pana la 50%, astfel incat produsele topice pot patrunde mult mai usor.

Tratamentul se poate realiza cu dispozitive, metode si tehnici diferite. Tehnologia originala, aparuta in preajma anilor 80, folosea o bagheta de pulverizare si vid cu cristale de aluminiu, cunoscute sub numele de corindon, mineralul cel mai dur dupa diamant. In unele dispozitive se foloseau si alte tipuri de cristale, inclusiv sare si bicarbonat de sodiu. Sistemele cu cristale de corindon nu au precizie, fluxul de cristale fiind variabil. Exista riscul de inhalare sau iritare a ochilor.

Cea mai recenta tehnologie utilizeaza capete de tratament cu cristale de diamant sterile, cu grade diferite de rugozitate si vacuum. Sistemul cu diamante are absorbtie reglabila, constanta, conducand la un tratament constant si in profunzime. Cristalele de diamant sunt igienice, hipoalergenice, nu duc la reactii adverse sau la iritarea mucoaselor, nu afecteaza caile respiratorii.

Se poate trata fara riscuri pielea sensibila din jurul ochilor, nasului, gatului si zonele mai dificile. Esteticianul alege programul adecvat, tinand cont de problemele existente si tipul de ten. Chiar si persoanele cu piele sensibila pot urma un tratament de microdermabraziune intrucat programele pot fi ajustate.

Rezultatul? O piele mai catifelata, sanatoasa si stralucitoare, riduri estompate, flux sanguin mai bun, chiar dupa prima sedinta.

Aplicatii si avantaje ale microdermabraziunii

  • Exfoliere si stimulare a reinnoirii celulare;
  • Stimuleaza productia de colagen si elastina;
  • Imbunatateste fluxul sanguin, transportul de oxigen si nutrienti spre celule;
  • Imbunatateste circulatia limfatica locala;
  • Ridurile si liniile fine vor fi estompate, iar pielea va dobandi mai multa elasticitate;
  • Microdermabraziunea indeparteaza punctele negre, curata si inchie porii dilatati;
  • Regenereaza si intinereste pielea;
  • Indeparteaza keratozele;
  • Se pot netezi in mod eficient cicatricile post acneice, imbunatatind vizibil textura;
  • In cazurile de acnee se utilizeaza in asociere cu tratamente de actualitate si antibiotice(daca este cazul), obtinandu-se rezultate excelente;
  • Uniformizeaza pielea afectata de soare;
  • Corecteaza hiperpigmentarile, reducand cantitatea de pigment si poate fi folosita intr-un program global de iluminare a pielii;
  • Se poate face in orice zona a corpului, atenuand sau eliminand cicatrici, vergeturi, pigmentari;
  • Este o procedura complet nedureroasa! Majoritatea pacientilor apreciaza ca este o experienta placuta. Imediat dupa, pielea poate fi usor sensibila si rozalie. Se observa imediat schimbarea texturii.

Este recomandata utilizarea cremelor cu factor de protectie solara, deoarece pielea va fi mai sensibila la expunerea la soare. Deasemenea, hidratarea pielii este foarte importanta.

Rezultatele raman vizibile 2-3 saptamani, dar, totodata sunt cumulative. Pentru a obtine rezultate optime pe termen indelungat , se recomanda o serie de tratamente. Esteticianul trebuie sa fie in masura sa recomande numarul de sedinte adecvate tenului dumneavoastra. Un protocol tipic este de sase tratamente la interval de 14 zile, apoi de intretinere, la intervalul stabilit impreuna cu terapeutul.

Alegerea intervalului optim dintre tratamente se va face impreuna cu terapeutul, depinzand de toleranta pielii dar si de efectul cosmetic dorit. Deasemenea, terapeutul va va recomanda un produs cu factor mare de protectie solara.

Cat de eficiente sunt kiturile de „microdermabraziune” pentru acasa?

Recent, produsele cosmetice care contin particule abrazive folosesc termenul de ,,microdermabraziune” in comercializarea lor. Aceste solutii de exfoliere la domiciliu pot fi de ajutor, dar nu sunt un substitut al procedurii efectuate de estetician. Aceste produse trebuie sa fie intotdeauna testate pe o suprafata mica de piele, deoarece exista riscul ca exfoliantul sa fie prea abraziv, iritant, sau sa produca o reactie alergica

Nu va asteptati sa obtineti aceleasi rezultate acasa!

Este aproape imposibil sa cunoastem toate dispozitivele de pe piata si mai ales, care dintre acestea va poate oferi un rezultat satisfacator. Sfatul meu pentru oricine este interesat in imbunatatirea aspectului pielii este sa se consulte cu un estetician cu experienta si cunostinte in tratarea pielii. Prin intalnirea cu acesta, puteti beneficia de ingrijire personalizata si sa aflati despre diferitele tratamente disponibile pentru dumneavoastra.

Anna Maria Nedelcu foloseste adesea microdermabraziunea inainte de alte tratamente, tocmai pentru ca aceasta metoda mareste permeabilitatea pielii si o pregateste optim pentru absorbtia completa a substantelor active din produsele de ingrijire, putand fi aplicata independent sau in cadrul unor tratamente complexe de infrumusetare.