AVANTAJELE OFERITE

Implant De Par – Egoclinic

Din 1997, Egoclinic a inceput activitatea in Romania ca societate medicala mixta, romano-austriaca, specializata in diagnosticarea si tratamentul bolilor parului si implantul de par propriu. Clinica noastra cu experienta de 15 ani se dezvolta in permanenta si astfel ofera, prin dotarea tehnica moderna si personalul medical calificat in domeniul implantului de par, siguranta obtinerii unor rezultate estetice definitive si permite inlaturarea neplacerii provocate de calvitie si rarirea parului. Lucram in mod continuu folosind atat metoda STRIP cat si metoda FUE pentru recoltarea unitatilor foliculare.

 
 
 

AVANTAJELE OFERITE

Indiferent de cauza caderii sau degradarii parului, daca este necesara o reparare chirurgicala sau doar o terapie riguroasa, avantajul modului nostru de abordare este:

NATURAL:

Trebuie remarcat ca tehnica transplantului pastreaza naturaletea parului, pentru simplu motiv ca firele sanatoase sunt practic mutate in zonele cu pilozitate deficitara sau lipsa. Marele avantaj estetic fata de toate celelalte metode este ca insulele de unitati foliculare urmeaza o ordine neregulata, dand un aspect excelent chiar daca va tundeti foarte scurt.

Parul implantat se regenereaza lent dar sigur, va creste continuu pana la sfarsitul vietii ca si cum s-ar afla tot la ceafa sau pe partile laterale. Pacientul va arata natural, conform varstei sale.

Aspectul de peruca sau smocuri pe care alte metode de implant il dau pacientilor este considerat inacceptabil la Egoclinic.

EFICIENT SI ECONOMIC:

Prin metoda unitatilor foliculare, se economiseste cel putin 50% din suprafata donoare in comparatie cu celelalte metode. Nici o radacina de par nu se pierde, toate firele grefate sunt transplantate unde e nevoie. Avantajul imediat este ca pacientul plateste doar cat i se implanteaza. Datorita valorificarii net superioare a grefelor donoare, in 90% din cazuri este suficienta o singura sedinta de transplant pentru acoperirea zonelor deficitare.

PROFESIONIST:

Sedintele de consultatie pregatitoare au un rol extrem de important. Investigatia de laborator, efectuata pe aparate de ultima generatie, ne indica cauza specifica afectiunii fiecarui pacient in parte. Sunt analize simple, cateva fire de par cu radacina, prelevate fara dureri sau alte inconveniente. Folosim evaluarea digitala a aspectului si densitatii parului cu programul Trichoscan stabilind foarte clar densitatea parului in zona donoare si acceptoare. Putem determina, in plus, stadiul bolii dar si eventuale reactii alergice la tratament sau posibile contraindicatii ale implantului. In plus, datorita anesteziei locale extrem de eficienta folosita la Egoclinic se combate cu succes disconfortul creat de durere.

GARANTIE SCRISA PE VIATA:

Problema ridicata de intoleranta epidermei este una din cauzele esecului la care pacientii se expun atunci cand accepta retete cu rezultate temporare, sau mai rau, cu efecte agravante. Noi le evitam deoarece tratam cauza bolii, depistata in mod strict stiintific in urma diagnosticarii de laborator. In cazul transplantului prin tehnica Egoclinic, garantam in scris ca zonele implantate cu par propriu vor creste tot restul vietii pacientului.

RAPORT PRET / CALITATE IMBATABIL PE PIATA:

Serviciile Egoclinic se adreseaza pacientilor cu venituri medii si mari. Trebuie sa informam publicul interesat ca o consultatie la Egoclinic nu depaseste costul obisnuit al unei consultatii dermatologice.

Preturile stabilite variaza in functie de numarul de grefe si de zona de acoperit.

PRET ESTIMATIV:

FUE si STRIP: 1 EURO unitatea fuliculara;
De obicei se folosesc 1000 – 3000 unitati foliculare la o operatie de implant;
La un pret de sub 25% fata de cabinetele similare din SUA si Europa de Vest, se obtin rezultate perfect comparabile; Noi credem ca Dumneavoastra ati cheltuit deja multi bani pe tratamente ineficiente.
Este momentul sa va rezolvati problema DEFINITIV!

ONEST:

In cazul nedorit al diagnosticarii unei evolutii netratabile, ne rezervam dreptul de a informa pacientul in mod sincer ca nu-l putem ajuta, consultatia fiind gratuita in aceasta situatie. Egoclinic nu face incercari ci este interesata sa obtina reusite de 100%.

CONFIDENTIAL:

Interventia in clinica noastra va asigura siguranta actului medical si certitudinea discretiei asupra interventiilor folosite.

TEHNICA IMPLANTULUI DE PAR

TEHNICA IMPLANTULUI DE PAR

In cadrul clinicii folosim unitati foliculare, acestea reprezentand foliculii pilosi care cresc in aceeasi unitate pilosebacee (unitatea ‘fir de par – glanda sebacee’) si asigura un aspect natural parului implantat, chiar si in situatia in care pacientul opteaza pentru o tunsoare scurta. Prin aceasta metoda, parul implantat nu poate fi deosebit de cel pre-existent. Recoltarea unitatilor foliculare se poate face, in functie de optiunea pacientului si de conditiile tehnice, prin 2 metode recunoscute ca sigure si eficiente in domeniul implantului de par.

Extractia foliculara directa (FUE – Follicular Unit Extraction) in care unitatile foliculare sunt extrase una cate una de pe intreaga suprafata donoare. Acesta poate fi atat la nivelul scalpului – in zona coroanei, cat si pe alte zone ale corpului.

Extragerea unitatilor foliculare in lambou (metoda STRIP) in care grefele sunt extrase in bloc din regiunea coronara a scalpului si separate ulterior sub microscop. Metoda de sutura folosita permite cresterea parului chiar prin cicatricea ramasa dupa recoltare, efectul estetic fiind de foarte buna calitate.

Folosirea acestor metode poate fi si combinata, asigurand extragerea unui numar suficient de grefe in cazurile cu calvitie avansata. Implantarea parului se face in urma stabilirii de comun acord cu pacientul a liniei de insertie astfel incat sa fie respectate atat fizionomia, cat si imaginea de sine a acestuia. Orientarea grefelor respecta liniile naturale de implantare. In clinica putem implanta par in zona scalpului, a sprancenelor, mustatii si barbii, folosind grefe prelevate atat din regiunea posterioara a scalpului, cat si din alte zone ale corpului.

TRATAMENTUL ALOPECIILOR – PLASMA IMBOGATITA IN TROMBOCITE

TRATAMENTUL ALOPECIILOR PRIN METODA PRP

Foliculul de par, alaturi de mucoasa uterina la femei, este singurul organ cu evolutie ciclica in cursul vietii umane, avand o faza de crestere (anagen), o faza de stagnare a cresterii (catagen) si faza de cadere (telogen), urmata de reinitierea ciclului de crestere. In acest mod exista o reinnoire continua a firelor de par de pe tot corpul, fara a exista zone de rarire vizibila. Cercetarea in domeniul biologiei firului de par a evidentiat o mare parte din factorii care controleaza cresterea firului de par si determina activarea celulelor stem din regiunea de inmugurire a bulbului firului de par. Aceste celule activate se diferentiaza, initiind faza anagen si cresterea unui nou fir de par. O multitudine de factori de crestere joaca un rol cheie in inducerea transformarilor ciclice, care induc ciclul de regenerare sau opresc cresterea prin moarte programata (apoptoza) a celulelor ce constituie firul de par (keratinocitele foliculare).

Principalii factori de crestere sunt factorul de crestere epidermal (EGF), factorul de crestere vasculo-endothelial (VEGF), factorul de crestere insulina 1 – like, factorul de crestere fibroblastic (FGF). Trombocitele elibereaza o mare cantitate de factori de crestere si anume factori de crestere plachetari (PDGF), factori de crestere transformatori beta (TGF beta 1 si 2), factor de crestere epidermal (EGF) si factor de crestere vasculo-endotelial (VEGF).

Implicarea acestor factori in ciclul de regenerare a firului de par a facut ca in ultimii 8 ani sa fie utilizat produsul plasma imbogatita in trombocite in stimularea cresterii parului, initial in contextul implantului de par propriu, iar dupa dovezile obtinute, de stimulare a papilei dermice, cu eliberarea factorilor de crestere vasculari si fibroblastici, se foloseste in tratamentul alopeciilor, bineinteles dupa stabilirea unui diagnostic corect al acestora.

Alaturi de rolul extrem de important al trombocitelor, plasma obtinuta si injectata, contine substante nutritive, electroliti, factori de crestere, completand efectul benefic asupra cresterii parului. Dupa cum se poate vedea in prezentarea video anexata plasma imbogatita in trombocite se obtine prin recoltarea propriului sange al pacientului si prelucrarea cu ajutorul centrifugarii prin filtre special, fiind un produs eficient, sigur si non alergic, atat timp cat este obtinut conform protocolului si utilizat de profesionisti, in conditiile diagnosticului cert si manipularii corecte a terapiei.

In Egoclinic, dupa stabilirea cu exactitate a diagnosticului alopeciei, aprecierea unor eventuale alte boli asociate, se folosesc serii de 4 sedinte, cu injectari in zona afectata. In cazuri severe se repeta la 6 luni. In functie de tipul de alopecie poate fi unica terapie, sau poate fi asociata altor tratamente specifice.

Folosirea acestui tratament in implantul de par, creste atat densitatea parului implantat (cu cca 15%), prin stimularea celulelor stem din bulbul implantat, dar si accelereaza cresterea parului implantat, prin factorii de crestere vasculari si fibroblastici.

TRATAMENTUL MEDICAL PENTRU AFECTIUNILE PARULUI

Implant De Par – Egoclinic

Firul de par este un organism viu: el se naste, se hraneste, respira, creste permanent pana la maturitate si cade. Acesta reprezinta un ciclu de viata, sau de regenerare, dupa care un fir nou generat ii ia locul. Durata unui ciclu sanatos de regenerare este cuprinsa intre 4-10 ani, adica o radacina poate genera intre 10 – 25 de fire noi pe parcursul vietii. Daca dintr-o cauza firul de par cade, in locul sau creste imediat un alt fir, dar nu mai mult de 10-25 de ori. Evident, daca un ciclu de regenerare se scurteaza de la cativa ani la cateva luni sau chiar saptamani, atunci, intr-un interval relativ scurt, daca nu se intervine eficient, parul se va rari sau poate aparea chelia.

TRATAMENT MEDICAL PENTRU AFECTIUNILE PARULUI

Vinovatul nr.1 : DHT – un produs metabolizat in exces din testosteron
Indiferent de factorii cauzatori, mecanismul declansarii afectiunii se centreaza in jurul unui produs al metabolismului testosteronului, hormon sexual masculin, secretat in cantitati mici si la femei. Predispozitia metabolizarii excesive a DHT este de cele mai multe ori transmisa genetic.

Acest produs este metabolizat din testosteronul din sange de catre enzima 5alfa-reductaza ce se gaseste in matricea radacinii firului de par. Atunci cand cantitatea de DHT devine in exces actioneaza distructiv asupra procesului de crestere a celulei radacinii, producand doua efecte negative majore:

 • Stimuleaza secretia de sebum la nivelul radacinii firului de par.
 • Blocheaza cresterea parului cu scurtarea ciclului de regenerare.

Dezechilibrul ce intervine in metabolismul testosteronului afecteaza cu precadere firele de par de pe suprafata frontala si de deasupra scalpului. Suprafetele de par laterale si ceafa nu sunt afectate deoarece beneficiaza de un metabolism independent de prezenta in exces a DHT.

CADEREA PARULUI ARE LOC IN 3 ETAPE SUCCESIVE:

 • Faza regresiva reprezinta scurtarea ciclului de regenerare a firului, adica durata sa de viata scade dramatic. Parul incepe sa cada masiv. Este faza bolii care poate fi stopata cu un tratament pe baza de tincturi de regenerare care trebuie neaparat sa inhibe direct cauza: produsul DHT al testosteronului. Urmarea este activarea si regenerarea celulelor radacinii afectate, cu o normalizare a ciclului.
 • Faza distrofica, adica aparitia de par scurt, subtire si lanos ( se vede ca un puf ). In acest stadiu, evolutia bolii la femei se opreste in majoritatea cazurilor. In schimb, boala continua sa evolueze la majoritatea barbatilor. O regenerare masiva, prin tratament, devine in multe cazuri imposibila, totusi, interventia chirurgicala de transplant este mult mai eficace. PE TERMEN LUNG.
 • Faza atrofica si letala, radacina parului devine inactiva sau moare iremediabil. Se instaleaza alopecia androgenetica, chelia. In acest stadiu, nici un tratament asa zis regenerator nu va avea nici un fel de efect. Nu exista in acest moment, nicaieri in lume, o lotiune sau o pilula miraculoasa, ci doar incercari mai mult sau mai putin reusite a unor producatori farmaceutici de a va vinde iluzii. Transplantul de par propriu devine UNICA ALTERNATIVA PE TERMEN LUNG.

Tratamentele medicale in Egoclinic sunt finalul unor investigatii de specialitate. Folosim tratamente medicale generale si specifice elaborate in cadrul clinicii noastre.

STIMULAREA CRESTERII FIRELOR DE PAR PRIN:

 • metode Laser de stimulare a cresterii parului;
 • masti capilare pentru tratamentul scalpului si stimularea cresterii parului;
 • tratament local potentat prin mezoterapie;
 • alegerea tratamentelor tipizate existente pe piata adaptandu-le fiecarui pacient;
 • PRP.

CAUZELE CADERII PARULUI

Implant De Par – Egoclinic

Alopecia este un termen care defineste scaderea densitatii parului, fie prin cadere excesiva, fie prin intarzierea cresterii. In practica curenta cel mai frecvent intalnite sunt alopecia areata si alopecia androgenetica. Alaturi de acestea mai sunt intalnite caderi temporare ale parului induse de stres, infectii, tulburari alimentare si endocrine, boli inflamatorii, neoplazii, etc.

CAUZELE CADERII PARULUI

Din punct de vedere medical, alopeciile sunt impartite in alopecii cicatriceale si necicatriceale. In alopeciile cicatriceale sunt afectate atat pielea, cat si parul, iar acestea, de obicei, necesita pentru corectie implant de par. Alopeciile necicatriceale pot fi abordate in urma unui diagnostic corect si tratate medicamentos iar dupa stabilizarea afectiunii se decide necesitatea implantului de par.

Alopecia areata este o alopecie necicatriceala de cauza inflamatorie (cunoscuta si sub numele de pelada). Mecanismul este autoimun. Celulele care produc firele de par sunt afectate si blocate in diviziune si astfel apar zone extinse de pierdere a pilozitatii. Ca orice boala autoimuna, necesita investigatii complexe, iar abordarea corecta sta la baza obtinerii unor rezultate terapeutice de buna calitate.

Alopecia androgenetica este cea mai frecventa forma de alopecie, care afecteaza in diverse grade jumatate din populatia masculina, dar si populatia feminina, in proportie de 10-20%. La barbat mecanismul de aparitie este cunoscut – activitatea exagerata a enzimei 5a-reductaza la nivelul firelor de par prezenta in regiunea bulbului, care transforma testosteronul in 5a-dihidrotestosteron. Tratamentul este clar si ramane ca medicul sa diagnosticheze afectiunile asociate care agraveaza evolutia si modifica raspunsul la tratament. Consideram ca in prezent nu exista un tratament universal valabil, dimpotriva, acesta trebuie personalizat fiecarui pacient.

Alopecia androgenetica la femei este o manifestare a tulburarii metabolizarii periferice a hormonilor sexuali. Cel mai frecvent apare o rarire difuza a parului (asa numitul pattern feminin) dar poate aparea si o rarire pe o zona similara cu cea de la barbati (pattern masculin). In urma investigatiilor de laborator si a explorarii cu aparatura specifica, se stabileste modalitatea terapeutica cea mai eficienta.

FACTORII CARE CAUZEAZA ABSENTA, RARIREA SAU DEGRADAREA FIRULUI DE PAR SUNT:

 • boli congenitale, unii oameni se nasc fara par pe anumite portiuni ale scalpului.
 • boli dobandite pe parcursul vietii, cicatrici lipsite de par in urma unor arsuri, traumatisme, infectii, operatii, inflamatii.
 • intoxicatii cu diverse substante, de exemplu medicamente ce induc efecte secundare.
 • poluare chimica si atmosferica.
 • deficiente de alimentatie, destul de frecvente la noi in tara.
 • stres psihic, profesional, social.
 • dezechilibre hormonale.
 • influente negative ale mediului, de exemplu radioactivitatea.