Skip to content

Videodermatoscopie

Utilitatea majora a VIDEODERMATOSCOPIEI este reprezentata de diagnosticul precoce al MELANOMULUI, cea mai agresiva forma de cancer cutanat cu un prognostic foarte prost in stadiile avansate dar cu evolutie excelenta daca este depistat in faza incipenta.

Clinica noastra va pune la dispozitie dermatoscopie digitala de inalta calitate, realizata de medici profesionisti in domeniu, astfel se realizeaza un diagnostic precoce al leziunilor suspecte si o consiliere asupra atitudinii terapeutice necesare.

Este o metoda obiectiva, reproductibila prin care, folosind un dispozitiv special cu iluminare transepidermica (dermatoscop) sunt preluate imagini cu o magnificare de 10x si care permite analiza structural neinvaziva a leziunilor.

Imaginile sunt stocate digital, analizate cu ajutorul unui software numit “DermoGenius” si notate conform scorului ABCD, care permite aprecierea gradului de risc al transformarii maligne.

Software-ul permite si compararea in timp a caracteristicilor unei anumite leziuni. Putem astfel evalua schimbarea formei, a culorii sau aparitia altor modificari.

Prin utilizarea acestei metode, leziunile pot fi diagnosticate in faze incipiente ale transformarii maligne, se elaboreaza un prognostic si se stabileste indicatia operatorie. Este o modalitate noninvaziva, recunoscuta international, care creste semnificativ acuratetea diagnosticului si, prin aceasta, siguranta si calitatea actului medical.

MOLEMAP

Este o metoda digitala prin care putem compara modificarile in timp (3 – 6 – 12 luni) ale numarului si aspectului leziunilor pigmentare la persoanele la care acestea sunt prezente in numar mare.

Sunt realizate fotografii in conditii standard de pozitionare si iluminare si prelucrate de programul digital, punandu-se in evidenta leziunile nou aparute sau care au suferit modificari in timp.

Este un mod extrem de folositor si sigur pentru urmarirea pacientilor cu tumori nevice multiple.