Skip to content

Tehnica implantului de par

In cadrul clinicii folosim unitati foliculare, acestea reprezentand foliculii pilosi care cresc in aceeasi unitate pilosebacee (unitatea ‘fir de par – glanda sebacee’) si asigura un aspect natural parului implantat, chiar si in situatia in care pacientul opteaza pentru o tunsoare scurta. Prin aceasta metoda, parul implantat nu poate fi deosebit de cel pre-existent. Recoltarea unitatilor foliculare se poate face, in functie de optiunea pacientului si de conditiile tehnice, prin 2 metode recunoscute ca sigure si eficiente in domeniul implantului de par.

Extractia foliculara directa (FUE – Follicular Unit Extraction) in care unitatile foliculare sunt extrase una cate una de pe intreaga suprafata donoare. Acesta poate fi atat la nivelul scalpului – in zona coroanei, cat si pe alte zone ale corpului.

Extragerea unitatilor foliculare in lambou (metoda STRIP) in care grefele sunt extrase in bloc din regiunea coronara a scalpului si separate ulterior sub microscop. Metoda de sutura folosita permite cresterea parului chiar prin cicatricea ramasa dupa recoltare, efectul estetic fiind de foarte buna calitate.

Folosirea acestor metode poate fi si combinata, asigurand extragerea unui numar suficient de grefe in cazurile cu calvitie avansata. Implantarea parului se face in urma stabilirii de comun acord cu pacientul a liniei de insertie astfel incat sa fie respectate atat fizionomia, cat si imaginea de sine a acestuia. Orientarea grefelor respecta liniile naturale de implantare. In clinica putem implanta par in zona scalpului, a sprancenelor, mustatii si barbii, folosind grefe prelevate atat din regiunea posterioara a scalpului, cat si din alte zone ale corpului.