Skip to content

Tratament medical pentru afectiunile parului

Programeaza-te!

Implant De Par – Egoclinic

Firul de par este un organism viu: el se naste, se hraneste, respira, creste permanent pana la maturitate si cade. Acesta reprezinta un ciclu de viata, sau de regenerare, dupa care un fir nou generat ii ia locul. Durata unui ciclu sanatos de regenerare este cuprinsa intre 4-10 ani, adica o radacina poate genera intre 10 – 25 de fire noi pe parcursul vietii. Daca dintr-o cauza firul de par cade, in locul sau creste imediat un alt fir, dar nu mai mult de 10-25 de ori. Evident, daca un ciclu de regenerare se scurteaza de la cativa ani la cateva luni sau chiar saptamani, atunci, intr-un interval relativ scurt, daca nu se intervine eficient, parul se va rari sau poate aparea chelia.

TRATAMENT MEDICAL PENTRU AFECTIUNILE PARULUI

Vinovatul nr.1 : DHT – un produs metabolizat in exces din testosteron
Indiferent de factorii cauzatori, mecanismul declansarii afectiunii se centreaza in jurul unui produs al metabolismului testosteronului, hormon sexual masculin, secretat in cantitati mici si la femei. Predispozitia metabolizarii excesive a DHT este de cele mai multe ori transmisa genetic.

Acest produs este metabolizat din testosteronul din sange de catre enzima 5alfa-reductaza ce se gaseste in matricea radacinii firului de par. Atunci cand cantitatea de DHT devine in exces actioneaza distructiv asupra procesului de crestere a celulei radacinii, producand doua efecte negative majore:

  • Stimuleaza secretia de sebum la nivelul radacinii firului de par.
  • Blocheaza cresterea parului cu scurtarea ciclului de regenerare.

Dezechilibrul ce intervine in metabolismul testosteronului afecteaza cu precadere firele de par de pe suprafata frontala si de deasupra scalpului. Suprafetele de par laterale si ceafa nu sunt afectate deoarece beneficiaza de un metabolism independent de prezenta in exces a DHT.

CADEREA PARULUI ARE LOC IN 3 ETAPE SUCCESIVE:

  • Faza regresiva reprezinta scurtarea ciclului de regenerare a firului, adica durata sa de viata scade dramatic. Parul incepe sa cada masiv. Este faza bolii care poate fi stopata cu un tratament pe baza de tincturi de regenerare care trebuie neaparat sa inhibe direct cauza: produsul DHT al testosteronului. Urmarea este activarea si regenerarea celulelor radacinii afectate, cu o normalizare a ciclului.
  • Faza distrofica, adica aparitia de par scurt, subtire si lanos ( se vede ca un puf ). In acest stadiu, evolutia bolii la femei se opreste in majoritatea cazurilor. In schimb, boala continua sa evolueze la majoritatea barbatilor. O regenerare masiva, prin tratament, devine in multe cazuri imposibila, totusi, interventia chirurgicala de transplant este mult mai eficace. PE TERMEN LUNG.
  • Faza atrofica si letala, radacina parului devine inactiva sau moare iremediabil. Se instaleaza alopecia androgenetica, chelia. In acest stadiu, nici un tratament asa zis regenerator nu va avea nici un fel de efect. Nu exista in acest moment, nicaieri in lume, o lotiune sau o pilula miraculoasa, ci doar incercari mai mult sau mai putin reusite a unor producatori farmaceutici de a va vinde iluzii. Transplantul de par propriu devine UNICA ALTERNATIVA PE TERMEN LUNG.

Tratamentele medicale in Egoclinic sunt finalul unor investigatii de specialitate. Folosim tratamente medicale generale si specifice elaborate in cadrul clinicii noastre.

STIMULAREA CRESTERII FIRELOR DE PAR PRIN:

  • metode Laser de stimulare a cresterii parului;
  • masti capilare pentru tratamentul scalpului si stimularea cresterii parului;
  • tratament local potentat prin mezoterapie;
  • alegerea tratamentelor tipizate existente pe piata adaptandu-le fiecarui pacient;
  • PRP.