Skip to content

Tratament laser indepartare tatuaje

Echipamente folosite:

In functie de culoarea tatuajului – Tratamente laser ablativ sau nonablativ

Tatuaje profunde – Erbium / CO2 – ablative

Indepartarea tatuajelor cu ajutorul laserelor este o tehnica intrata deja in practica curenta. Datorita varietatii foarte mari a tatuajelor (profesionale sau nu, pigmentari semipermanente, etc.) acestea raspund in mod diferit la tratament. Unii pigmenti pot raspunde doar la un tip de laser – de exemplu tonurile de verde pot sa raspunda foarte putin, tatuajele moderne – cu culori foarte vii si pigmenti pastel isi pot modifica culoarea in maro sau negru, iar acest reziduu sa nu raspunda la tratamentele ulterioare.

Abordarea cu rabdare si constientizarea necesitatii mai multor sedinte (intre 1 si 10 pentru un tatuaj neprofesional si respectiv 5 pana la 20 pentru unul profesional) pot asigura de la inceput confortul pacientului. Sesiunile necesita spatiere la interval de 4-6 saptamani si sunt precedate de o sedinta test pentru determinarea calitatii tatuajului si gradului in care pigmentii pot raspunde la aplicarea laserului.

Procedura nu necesita pregatire speciala, cu exceptia recomandarii de a evita expunerea la radiatii UV timp de 4 saptamani inainte. Numarul de sedinte va fi stabilit de medicul curant. In functie de pigmentul care trebuie indepartat si de adancimea la care acesta se gaseste in piele, se poate opta pentru anumite lungimi de unda, respectiv unul din laserele disponibile (CO2, Q-switched Nd:YAG (352nm si 1064nm).

Laserul este prevazut cu o piesa de racire a epidermului, astfel incat poate fi redus la minim riscul aparitiei cicatricilor in urma tratamentului. Pacientii isi pot relua activitatea lor zilnica cu conditia ca pansamentul de pe zona tratata sa poata fi pastrat curat.