Skip to content

Dr. Irinel Nedelcu despre Ultherapy – o metoda revolutionara de lifting nechirurgical

Institutul Dermato Estetic Dr. Irinel Nedelcu încununeaza 20 de ani de activitate în domeniul sanatatii si frumusetii umane. Doctor Irinel Nedelcu este un reprezentant al elitei dermatologiei romanesti. Dansul reuseste sa asocieze activitatea clinica din cadrul spitalului Colentina cu domeniul dermato-estetic si al tratamentelor antiaging din cadrul Institutului Dermato Estetic Dr. Irinel Nedelcu. În activitatea stiintifica si de cercetare din domeniu el a elaborat lucrarea de doctorat cu tema afectiunilor parului, este membru în comitetul de conducere a Societatii Romane de Dermatologie, membru al Academiei Europene de Dermato Venerologie si al Societatii Internationale de chirurgie pentru restaurarea parului.

Povestiti-ne în cateva cuvinte care este abordarea Institutului Dermato Estetic Dr. Irinel Nedelcu prin prisma noii proceduri Ultherapy.

În abordarea clinicii noastre, urmarim un diagnostic complex si complet al leziunilor pielii si un tratament adecvat, bazat pe stimularea resurselor naturale de vindecare si regenerare a pielii. Aceasta abordare este deja un trend la nivel mondial si tinde sa le înlocuiasca pe cele agresive, în care exista riscul de efecte secundare.

Ce reprezinta Ultherapy si care este publicul tinta caruia i se adreseaza ?

Ultherapy este singura procedura noninvaziva aprobata FDA pentru liftingul fetei, gatului si decolteului, o metoda de regenerare si întinerire noninvaziva, bazata pe transformarea energiei ultrasunetelor microfocusate, punctiform, în energie termica. Aceasta energie este administrata exact, la nivelul optim, datorita vizualizarii ecografice a zonei tratate prin intermediul dispozitivului inclus în piesa de lucru. Leziunile punctuale, produse de energie, determina din partea tesutului un raspuns de reparare si regenerare, cu activarea fibroblaştilor si cresterea sintezei de colagen. În urmatoarele 6 luni, tesutul cutanat tratat devine mai ferm, vizibil îmbunatatit, cu aspect întinerit. Acest efect, a dat si numele de “Skin Fitness”, ca abordare a Ultherapiei, care mentine pielea tonica si ”în forma”.

De aceasta abordare terapeutica pot beneficia persoanele dupa 30 de ani, varsta de la care începe sa se observe scaderea fermitatii tesutului cutanat, aparitia laxitatii si ridurilor. Atat femeile cat si barbatii pot beneficia de acest tratament. În afara reducerii laxitatii, cresterea fermitatii, cu efect de lifting nechirurgical, Ultherapia determina un efect de reîntinerire a tesutului cutanat si poate sa permita mentinerea unui aspect tanar pentru o perioada lunga de timp. Este extrem de eficient în liftingul nechirurgical al fetei, sprancenelor, gatului si decolteului.

Ultherapy are marele avantaj ca nu este fotosensibilizanta si nu altereaza aspectul pielii. Pacientul îsi poate relua activitatea imediat dupa tratament.

Care sunt beneficiile aduse pielii în timpul tratamentului si dupa?

Pe masura ce ultrasunetele sunt livrate, veti simti mici întepaturi livrate la adancimi precise, indicand faptul ca energia a fost absorbita în tesut si temperatura este la nivelul optim necesar inductiei de colagen.

Exista vreun disconfort?

Nivelul de disconfort este minim si dureaza doar cat timp energia este livrata. Pentru a preveni senzatii neplacute se pot administra înaintea procedurii antiinflamatorii si antialgice.

Care sunt contraindicatiile sau efectele neplacute post-interventie?

Este posibil sa apara roseata pentru cateva ore dupa procedura si sa experimentati o usoara tumefiere a zonei pentru cateva zile. Furnicaturile/ sensibilitatea la atingere pot persista cateva saptamani dupa procedura si sunt de asemenea posibile în contextul procesului de regenerare.

Rar, pot aparea vanatai sau amorteala.

Ce aduce nou aceasta procedura?

Se desprinde cu mult prin posibilitatea aprecierii cu precizie a adancimii unde se focuseaza energia ultrasunetelor. Trateaza exact tesutul subcutanat care sta la baza regenerarii si retexturarii pielii, fara sa altereze epidermul.

Inducerea raspunsului natural de regenerare tisulara, face ca acest tratament sa determine o reîntinerire a tesutului. Spre deosebire de alte metode care urmaresc acelasi scop, Ultherapia nu lasa fibroza reziduala, nu este fotosensibilizanta si nu exista riscul dezvoltarii de cicatrici.

Care sunt zonele pe care le putem trata si de la ce varsta mai exact?

Pot fi tratate practic toate zonele în care exista laxitate si o pierdere a fermitatii tesutului. Nu înlocuieste necesitatea liftingului chirurgical la persoane cu laxitate foarte avansata, dar, facut înaintea dezvoltarii laxitatii excesive, poate înlocui liftingul chirurgical si bineînteles, poate îmbunataţi efectul acestuia. Este un tratament extrem de util pentru cei care doresc sa îsi pastreze aspectul tanar al pielii.

Întotdeauna tratamentele trebuie personalizate în functie de particularitatile fiecarui pacient. Ultherapia este o metoda de tratament versatila care se poate adapta fiecarui pacient în parte si poate fi asociata cu succes si altor metode de înfrumusetare si reîntinerire.

Sunt romancele pregatite sa renunte la metodele chirurgicale sau înca nu?

Este datoria medicului sa informeze pacientul asupra diagnosticului si metodelor de tratament. Bineînteles, nu este de neglijat importanţa autoinformarii pacientului, mai ales în tehnicile de înfrumusetare, în asa fel încat rezultatul obtinut sa fie pe masura asteptarilor. Într-adevar exista tendinta de a exagera cu îmbunataţirea aspectului si aici consider ca este datoria de onoare a medicului sa consilieze pacientul.